Menyhárd István-díj és Tartószerkezeti Életmű díj | Magyar Mérnöki Kamara Tartószerkezeti Tagozat

Menyhárd István-díj és Tartószerkezeti Életmű díj

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Mérnöki Kamara Tartószerkezeti Tagozatának Elnöksége 2013. június  12-én ülést tartott, amelynek keretében ünnepélyes külsőségek mellett átadták a tagozat Menyhárd István-díjait és a Tartószerkezeti Életmű díjait.

A Menyhárd István-díj kuratóriumának javaslatára az Elnökség Életmű díjat adományozott  Dr. Loykó Miklós okl. mérnök, okl. gazdasági mérnöknek, műszaki doktornak hidak tervezésében, a hídszabályzat kidolgozásában, az oktatásban végzett eredményes munkája, szakirodalmi tevékenysége elismeréseként. Munkáját méltatta és a díjat átadta Dr. Dulácska Endre prof. emeritus, a Kuratórium elnöke.
 
Életmű díjat vett át Dr. Massányi Tibortól a kuratórium tagjától Dr. Domanovszky Sándor okl. mérnök., hegesztési szakmérnök, a Ganz-MÁVAG fejlesztési főmérnöke, minőségbiztosítási igazgatója, egész pályafutása alatt a gyár felelős hegesztő mérnöke. Szakirodalmi munkássága - több, a hidakról szóló fotós könyve is megjelent - rendkívül gazdag, kitüntetések, köztük talán a legrangosabb; a Széchenyi-díj birtokosa.
 
Menyhárd István-díjat adott át és méltatta a díjazott munkáját Iványi János a Kuratórium titkára Kováts István okl. építészmérnök, statikus tervezőnek, az IPARTERV volt irányító tervezőjének, majd a KIPTERV statikus szakági főmérnökének, aki még az IPARTERV-ben Takátsy Béla, Menyhárd istván és Kollár Lajos tanítványa volt; az ipari épületek tervezése során egyedi előregyártott szerkezetek, (nyomda- és papírgép) gépalapok tervezésében elért eredményeiért.
 
Horváth Adrián a kuratórium tagja adta át a Menyhárd István-díjat és méltatta munkásságát Pozsonyi Iván okl. mérnöknek, aki 50 évet töltött el a hidász szakmában, az UVATERV-nél Dr. Dávoly Pál, Dr. Kékedy Pál és Dr. Knébel Jenő tanítványaként osztályvezetőként, majd a Pont-TERV-nél elnök igazgatóként, ahol még ma is aktív. Oktatási tevékenysége mellett számos cikke jelent meg szakmai folyóiratokban.