Elnöki köszöntő | Magyar Mérnöki Kamara Tartószerkezeti Tagozat

Elnöki köszöntő

Tisztelt tagtársaink, statikusok!

  
Nagy örömömre szolgál, hogy útnak indítottuk a statikusok, azaz Tartószerkezeti Tagozat honlapját. Állandóan éreztük, hogy képtelenek vagyunk mind a 3100 tagunkhoz gyorsan eljuttatni legfrissebb, mindannyiunkat érdeklő híreket.
Úgy véljük, hogy ezzel a honlappal – ha megfelelően működtetjük – a szakmai, igazgatási híreket azonnal közölhetjük, megtudhatjuk azokat a problémákat, melyek a Tagság körében felmerülnek.
Elgondolásunk szerint a honlap frissítése havonta lesz, alkalmazkodva az elnökségi ülésekhez, melyek témái azonnal megjelennek a honlapon.
Az elnökség tagjainak e-mail címére (postaládájába) a regisztrált tagjaink levelet küldhetnek.
Kérjük, hogy a honlapra a Tartószerkezeti Tagozat tagjai jelentkezzenek be, így talán az egymás közti levelezés is könnyebben megoldható.
Úgy véljük, hogy a fórum oldalt csak a tagjaink egyharmadának regisztrációja után, azaz 1000 bejelentkezés után indítjuk el.
A honlapról lekereshetők a legfrissebb szakmánkat érintő változásai, megtalálhatók a minősítéssel, jogosultsággal kapcsolatos tudnivalók és mindazon jogszabályok, melyek munkánkat érintik.
 
Megragadom az alkalmat, hogy néhány bejelentést tegyek.
  1. A Mérnök Újságban állandó rovatot indítottunk Építési hibák címmel. Cikkeket szívesen látunk közlésre.
  2. Tervezési segédlet sorozat nyomtatott kiadását kezdtük el.
Megjelenésre előkészületben van:
1.) Statikus tervek formai, tartalmi követelményei.
2.) Acél és vasbeton példatár (EC 2 és EC 3 szerint)
3.) Lemezek átszúródás vizsgálata
4.) Szerkezetek méretezése földrengésre (EC 8)
5.) Utófeszített szerkezetek tervezése
  1. Fiatal Statikusok Tagozat szervezése kezdődött el, a Tartószerkezeti Tagozat keretében, melybe az ifjú mérnökeink jelentkezését várjuk, 36 éves korig bezárólag. A Munkacsoport szervezését Borbás Máté és Pohl Ákos kollégák vállalták.
Májusban új Kamarai Elnökséget választunk, azt reméljük, hogy az új vezetőink az elkövetkező nehéz gazdasági időszakban érdekeinket minden fórumon megfelelően meg tudják védeni, megfelelő tapasztalattal bírnak a szervezet szabályos működtetésének fenntartására. A szakmai tagozatok eredményes munkájához megfelelő anyagi hátteret biztosítanak. Kiépítik a Kamara nemzetközi kapcsolatait.
 
Bízom benne, hogy a Tagozat és a kollegák eredményes együttműködését, a Statikusok naprakész információját fogja szolgálni ez a honlap.
 
 
 Dr. Dalmy Dénes
 Tartószerkezeti Tagozat elnöke